Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Акцентни заглавия на издателство „Сиела” за 2020 година

30 Декември 2019 | 10:58

След 2 дни започват 20-те години. И ние смятаме да ги посрещнем подобаващо. Защото има с какво да се похвалим, изпращайки 2019 година. С над 190 заглавия и 50 събития оставихме своите свидетелства, че книгоиздаването може да има и друго лице и благодарение на нашите читатели овладяхме напълно „Изкуството да обичаш” работата си.

Краят на десетилетието посрещнахме с юбилейното издание на „Английският съсед” от Михаил Вешим, разказахме няколко важни „Истории за деца, които смеят да бъдат различни” и завършихме с отличен „Училището за Добро и Зло” само за „Дванайсет нощи”.

Докато следвахме неотлъчно „Линията на бляновете”, преживяхме най-ценните си „Мигове любов” с всички вас, с които танцувахме по един „Блус за черни дупки”и вървяхме по „Пътищата, които избираме”.

За нас често„Понеделник започва в събота”, но всичко това си струваше, за да преживеем с вас една среща със Съли Ерна макар и Unplugged и да прекараме „Дни и нощи с Judas Priest”.

Обещахме да ви казваме „Нищо друго освен истината” и без каквито и да е „Блъф” или „Клавиатурна грешка” оставихме за следващите поколения аргументирани „Свидетелства за прехода. 1989-1999”, защото вярваме, че отговорът на въпроса „Предстоят ли най-добрите дни за човечеството” е положителен и споменът за „Погубената България” трябва да задейства „Инстинктът на съзнанието” ни. Затова и преговорихме набързо онази „Кратка история на Европа”, в която се срещат и „Аз, Клавдий”, и „Александър Велики”, „Чърчил и Оруел”, но и „Маркус Волф”, „Вова, Володя, Владимир” и„Феноменът Виктор Орбан”.

„Лисицата” ни отказа да бъде „Крадецът на праскови”, но затова пък с„Фотографът” станаха „Перфектната двойка”.

Извървяхме заедно  „52 екопътеки” към „Градината с камъни”, изживяхме едно „Италианско лято”, припомнихме си забравените „Ангелски езици” и се запознахме с „Ерик”, приятеля на „Пилето”  „Ал”,  „Джийвс и Устър” и „Просто Спас”. Този път „Без филтър”.

 Сред „Историческите маршрути в София” изживяхме своите „Седем градски гряха” и се превърнахме в истински „Софийски магьосници:Вещиците на Витоша”.

С „Майката на дъщеря ѝ”, „Ана” и „Кало Змея” гордо казахме „Аз съм българка”, припомняйки имената на 40 знаменити жени, а през мрачните вечери ни, докато си разказвахме „Страшни приказки за мрачни вечери”, ни помогнаха  „Тримата братя и Златната ябълка”.

„След Бог” се сблъскахме със „Силата на мита”, направихме дисекция на онази „Митология на прехода”, която всеки интерпретира по своя си начин  и „Някъде там” се срещнахме с неповторимия „Чекмо”, с „Ирландецът” и „Германският пациент”.

С „Възход и падение на динозаврите” и „Под различни небеса” изпратихме 360 дни от годината, през които не останахме и за минута „Сам(и) вкъщи”.

И докато все още сме на своя „Граничен пост” в „Малкото хотелче на име Коледа” ви каним  да разкрием някоя и друга тайна около заглавията, с които ще докоснем невидимите  „Струни” на читателските сърца.

20-те години ще бъдат блестящи, стилни и умни. През тях ще проверим отново лесно ли е „Да оцелееш като родител” като към компанията на щурите Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова ще се присъединят и Илиян Любомиров, Захари Карабашлиев, Оля Антонова, Аксиния Генчева,  Александър Миланов, Ралица Попгеоргиева, Ангелин Балсамаджиев.

Ще победим God of war”, няма да се отдадем на „Страх” и ще се порадваме на „Слънцето и нейните цветя”.

Разказвайки ви няколко нови „Истории за лека нощ за момичета бунтарки”, ще ви дадем нови„Жокери” какво повеляват „Законите на човешката природа” по Робърт  Грийн.

С нови  „Приказки на пишещата машина” – продължението на сладките „Приказки по телефона” на Джани Родари ще хванем всеки книжен „Таласъм” и няма да останем длъжни на „Грима и Доркас”.

Годината няма да мине и без юридически заглавия. През 2019 г. заедно предизвикахме вписванията и вещното право с поредицата „ Предидизвикай правото” със съставител  Стоян Ставру и внесохме малко повече яснота около „Правен режим на обществените поръчки по ЗОП” заедно сАнтония Илиева и Пенчо Станкулов, както и около „Изключващи вината обстоятелства по българското наказателно право” благодарение на  Румен Марков.

А през 2020 г. са на ход „Българско гражданско процесуално право. 10 издание”, „ Право на ЕС. Четвърто издание” от Жасмин Попова , „Международно публично право” от Благой Видин, както и един по-различен „Юридически поглед към процеса на Васил Дякон Левски”, който прави Маргарита Златарев.

И ако това не ви е достатъчно – обещаваме, че новите ни 10 ще започнат с още звездни заглавия.

Защото с книгите можем да се отдадем на щастливи „Четене и живот” през първата година на десетилетието.  Защото се надяваме да бъдете с нас.  И защото заедно издаваме повече!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Събития

пвсчпсн
  12345
6789101112
1314
15
16171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани