Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

"Докато дишам", финалист в конкурса на „Сиела” за нов български роман, с премиера на 29.06 /понеделник/ от 18.30ч., книжарница "Сиела", подлеза на Ректората

01 Юли 2015 | 16:53

Финалист в конкурса на Сиела за нов български роман

Романът на Георги Томов „Докато дишам” е финалист в конкурса на „Сиела” за нов български роман. Историята беше забелязана от Ваня Щерева, която я определи като бъдещ хит на книжния пазар.  „Разсмива те често, разплаква те – на мен ми се случи 2-3 пъти, дава ти усещането, че си на кино – все едно не полагаш усилия да четеш, – просто гледаш филма и ти е интересно до края”, пише Щерева за „Докато дишам”. Според нея слабата страна на романа е, че е много трудно да оставиш книгата. Трудно е да четеш ако имаш работа, защото „Докато дишам” не може да се чете само вечер или в метрото. Ако хванеш този роман той няма да те остави, докато не прочетеш и последната страница.

Георги Томов разказва за живота на Вяра – разглезено дете на генерал от репресивните служби, и за нейните две дъщери близначки. Според Петър Делчев „посланието на романа е, че истинските стойности, които дават смисъл и цел на всеки осъзнат живот, сами по себе си са общочовешки и не могат да бъдат разделяни по географски и преносно от разстояния, исторически и културни наслоявания, национални и етнически условности.” Съдбата на главната героиня търпи серия обрати, възходи и снизявания и стига дори под битовизма на елементарното оцеляване. Ще научим, че злото има различни лица и може да те застигне навсякъде, но истинската майчина любов може да бъде онзи компас, който може да те спаси.

 

 Ревюта за романа „Докато дишам”:

 

 

http://azcheta.com/dokato-disham-georgi-tomov-deyna-brenches/

 

http://lira.bg/?p=102049

 

http://www.ploshtadslaveikov.com/obrechen-da-e-bestselar/

 


Събития

пвсчпсн
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани