Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Премиерата на пътеписа „Намерени от чудесата” от Николай Н. Нинов – разказ за непознатата България

05 Септември 2019 | 12:58

Представянето на третата книга на Николай Н. Нинов, посветена на тайнствата на слабо познати места в България, на 4-и септември напълни книжен център „Гринуич” със заинтригувани посетители и фенове на книгата. След встъпителните думи на автора, дискусия за книгата бе поета от журналиста и телевизионен водещ Георги Тошев и фотографа Иван Панкев, който споделя страстта на Нинов към пътешествията.

 

Пътят [на Николай] към литературата е внимателен, умен и със сърце, каза Георги Тошев. Иван Панкев допълни: Книгата изобилства с мистерии, красота и чудеса, както и първите две. Но тонът ѝ е по-тъжен, дали заради обезлюдяващите се села или потъналите църкви, но най-вече заради безчинствата на българските иманяри. Панкев призова читателите и да се замислят върху това: Книгата хвърля светлина върху този проблем, който винаги е съществувал.

 

След това сцената от сцената актрисата с над десет награди за изключително актьорско майсторство и редица постижения на сцената и в киното, Пламена Гетова  прочете откъс от книгата, озаглавен „Маршът на идолите”. [TA1] А в края на вечерта малкият внук на Нинов поднесе изненада на публиката и на своя дядо като излезе пред публиката и изпълни на акустична китара „Simple Truth от Михаел Лангер.

 

Третата книга от поредицата, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи, отново описва слабо познати места и обекти, много от които отсъстват от карти и пътеводители. В „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” Николай Н. Нинов разказва за забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неизследвани тайнства в Средна гора, за десетки други мистични места по нашите земи.


 [TA1]Малко дълго беше, знам, че  е гадно, но по-къси изречения. Хората са….


Събития

пвсчпсн
  12345
6789101112
13
14
1516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани